Overzicht 2016
Archief


Artiesten

Foto: ©Eva Pijkels

RAF VAN BRUSSEL

Raf Van Brussel is een Vlaamse zanger, songwriter en ook nog radiopresentator bij JOE FM.
Maar tijdens Hasselt Ziiingt is hij onze zangmeester, presentator en dirigent.


WIM SOUTAER

Foto: ©Christelle Verstraete

Wim zat in de allereerste editie van Idool. Hij werd na een schitterend parcours derde na Peter Evrard en Natalia. Van de finalisten was hij de enige die voor een Nederlandstalige carrière koos. Dat leverde hem meteen een hit op met 'Allemaal'.
Wim timmerde sinds die tijd gestaag aan zijn weg. Hij koos voor Nederlands repertoire. Een perfecte keuze. Met zijn muziek laat hij zien wie hij is, hij straalt klasse uit, stijl, gedrevenheid, sympathie en brengt dat alles met een warme stem.


PETER VAN LAET

Foto: ©Anna De Lepeleere

Met de groep Mama's Jasje brak hij als zanger in 1991 door in Vlaanderen.
Snel stapelde de groep een rij hits op die een leven lang in de muziek voorspelde. Zelf geschreven successen, 'Hommages'-albums, uitbundige feestjes met krakers als 'Onzen bok is dood' en 'Wunderbar'. Maar wat moest blijven duren, strandde toch, door een samenloop van omstandigheden. Maar nu, naa een stilte van 5 jaar staat Peter van Laet weer op de planken met zijn nieuwe groep Peter Van Laet en de wolven en brengt hij 2 nummers uit ('Dat ik wakker word' en 'Steel niet').


ISABELLE A.

Isabelle A of 'Isabelle Adam' is een Vlaamse zangeres met prachtige stem en diva-uitstraling. Eind jaren tachtig en begin jaren negentig was ze hèt tieneridool en had hits met 'Hé Lekker Beest', 'Blank of Zwart' en 'Hemels'. Rond 2006 kreeg haar carrière opnieuw een boost door de samenwerking met o.a. Luc De Vos en Alex Callier.
Sinds 2014 vormt ze samen met Evi Goffin en Anneke Van Hooff de dynamische groep De Grietjes. Ze zijn stevig, stoer, swingend en hebben een groot een Nederlandstalig repertoire. 


L&M BAND

L&M....u kunt het zo gek niet bedenken: de naam Louis & Maurice zeggen eigenlijk al veel!
Deze jongens spelen alles wat u wel graag hoort maar tegen niemand durft te zeggen, dit op een muzikaal eigenwijze manier en met een vette knipoog. Met twee klopt ons hart in hetzelfde ritme; dat van gepassioneerde troubadours.
Op het podium wisselen gitaren, basgitaar, accordeon, kazoo en allerhande ritme instrumenten elkaar af in een meeslepend tempo. Dit alles om de zoetgevooisde engelenstemmetjes van Louis en Maurice te ondersteunen!